Blogg

Flörtandets sköna konst förknippas oftast med romantisk kärlek, men idag är uppdraget att finna flörtande i vardagliga bestyr och företeelser... :)
Flörtande som ett förhållningssätt till medmänniskor och till saker och ting kan förändra hela känslan och upplevelsen.
Att med en lekfull, fnissigt glad eller intresserad inställning möta världen.
Vad...

De flesta människor har någon gång upplevt hur det känns att fastna i en negativ spiral. Det kan såklart handla om olika saker, allt från att sitta i en skuldfälla, uppleva sig vara fast på ett jobb man avskyr, en destruktiv relation, tankemönster, handlingsmönster och allt möjligt annat.
Ett verktyg jag finner kraftfullt när man upplever sig sitta...

Dörrar

07.08.2018

Vilka dörrar väljer du att öppna? Går du alltid kända vägar eller väljer du att ibland gå på äventyr? Kanske är du konstant på äventyr? Det är givetvis olika för alla och skiftar över tid, och jag tycker det är givande att fundera över. Med ett medvetet fokus på att upptäcka dörrarna vi både väljer och väljer bort så...

Hur vi formar våra åsikter, tankar och känslor är ett spännande kapitel. Ännu mer spännande blir det om vi undersöker det en smula, och ser hur allt är sammanblandat, och hur livets kaleidoskop blandar hej vilt tack och lov, så att vi alla har vår unika uppsättning åsikter och tankar.
Jag tänker till exempel på maskrosen, hos väldigt många...

Vägval...

01.08.2018

När du undrar vilket val du ska göra, vilket beslut som ska tas, vilken väg som är bäst att gå.
När du slits mellan till synes oförenliga upplevelser.
När du har så många bollar i luften att du inte ser den vackra himlen. Eller när ingen enda boll är i luften och inga vägar visar sig.
När omvärlden uppfattas som krånglig och bångstyrig. ...

Längtan

02.05.2018

Eftersom jag den här våren lever extra mycket som jag lär, så kan jag med gott samvete tipsa om att verkligen agera på sin längtan.
Precis som jag den här våren exempelvis går en kurs i magdans, så kan du ta ett steg mot det du så länge längtat efter, men inte gjort något åt ännu.
Och jag skickar med min danslärares råd:...

Nybörjarben

16.02.2018

När vi medvetet bestämt oss för att göra något nytt/lära oss något nytt, så står vi på nybörjarben. Och är det dessutom ett känsligt kapitel eller något vi är rädda för, så är vi inte så kaxiga i början.